ŠPORTNE MASAŽE

MIOFASCIALNA TEHNIKA
mišično-vezivno tkivna globoka masaža

Priporočljiva je za osebe, ki opravljajo zahtevno fizično aktivnost ali statično delo z bolečinami (fizični delavci, športniki, delo za računalnikom in drugo) ali osebe, ki so utrpele telesne poškodbe.

JE UČINKOVITA ROČNA MASAŽA,

pri kateri pomagamo zmanjšati in sprostiti kronično mišično napetost zaradi skrajšanih ali raztegnjenih mišic, povečati gibljivost sklepov in odpraviti bolečino zaradi slabe drže, ponavljajočih se gibov, prekomernih obremenitev telesa ter pri rehabilitaciji poškodb.

Obdelujemo mišice in fascijo (vezivno tkivo), ki se nahajajo v globjih mišičnih plasteh, kamor z običajno masažo ne pridemo. Pri tem se izločajo odpadni produkti presnove in vplivajo na dobro počutje.

MIŠIČNO ENERGETSKA TEHNIKA

odlična za vzpostavitev normalnega mišičnega tonusa ali za izboljšanje gibljivosti sklepov.

KAKO JO IZVAJAMO?

Stranka pod vodstvom terapevta z močjo svojih mišic deluje v nasprotni smeri pritiska, ki ga izvaja terapevt.

V primeru, da se pojavi bolečina, klient takoj avtomatsko prekine pritisk in tako sam aktivno nadzira proces zdravljenja.

Do negativnih posledic pri tej metodi zato ne more priti, medtem ko pri manipulativnih metodah terapevt lahko kaj hitro prestopi prag bolečine in lahko v določeni meri škoduje klientu.

Torej, klienta se postavi v določen položaj, v katerem se z njegovim proti-uporom zgane ravno tista mišica, ki jo želimo aktivirati. S tem se postavi kostna struktura oz. telo v pravi položaj.

KDAJ SE UPORABLJA?

  • Pri akutni ali kronični bolečini z namenom sproščanja in raztezanja mišic,
  • krepitev mišic,
  • sprostitev omejenega sklepa,
  • priprava podpornih tkiv za manipulacijo s sklepom,
  • izboljšanje lokalnega obtoka,
  • lajšanje bolečin.