Manualna terapija v praksi pomeni skupek tehnik, ki se izvajajo z rokami. Pomeni tudi način dela, torej da maser obravnava stranko v celoti in se ne osredotoča le na lokalno akutno bolečino. 

Bolečina namreč vedno pomeni posledico nečesa in maserja bo zanimalo kaj točno je tisto, zaradi česar je do bolečine sploh prišlo. 

Včasih so razlogi povsem jasni, pogosto pa odkrivanje vzroka ni tako zelo preprosto, zato je izjemnega pomena, da komuncirate odprto, jasno in pojasnite vse, kar bi lahko vplivalo na razvoj nekega stanja.

Manualno terapijo torej sestavlja vrsta izjemno naprednih tehnik, ki se osredotočajo na ponovno vzpostavitev ravnovesja v telesu.

Z drugimi besedami to pomeni izboljšati gibljivost sklepov, mobilizacijo živcev, razbremenitev zakrčnin, napetosti, bolečin, izboljševanje mravljinčenja, otopelosti ali nevroloških težav. 

Maserji s tem izjemnim znanjem so zaključili študij Manualne terapije v Ljubljani in se izpopolnjevali na mnogih dodatnih izobraževanjih, ki so že bolj ali manj zelo nišno usmerjena. Človeško telo pozna do zadnjega živca, tkiva ter mišice in ve praktično vse o vaši bolečini ali težavi. 

Čar manualne terapije je, da so tehnike varne in primerne za vsakega posameznika, maser pa bo že vedel, kdaj je potrebna ekstra pazljivost.